• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V και είναι καλοδεχούμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Ελλάδα αναγνωρίζει όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V και είναι καλοδεχούμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες τους στο Σότσι,

αναφέρθηκε σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, λέγοντας πως «οποιοσδήποτε θελήσει να εισέλθει στη χώρα μας με πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik V, δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα «αναγνωρίζει το πιστοποιητικό όσων έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V. Οποιοσδήποτε θελήσει να εισέλθει στη χώρα μας με πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik V, δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική πιθανότητα με ένα τεστ προ 72 ωρών από την είσοδο στη χώρα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της, που πάντα, πολλοί από αυτούς, ήταν από τη Ρωσία».

Όσον αφορά το συγκεκριμένο εμβόλιο και την έγκρισή του στην Ελλάδα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, εξαρτάται μία απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που η χώρα μας θα ακολουθήσει».
«Η Ελλάδα έχει κάθε κίνητρο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα εμβολίων, δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην έχουμε όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Όμως επειδή δεν εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση, δεν μπορώ να σας δώσω κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς αυτό».

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι «είμαστε έτοιμοι εδώ και μία εβδομάδα να υποδεχτούμε τους Ρώσους που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ. Ζήτησα από τη ρωσική πλευρά να λειτουργήσουν εκ νέου οι αεροπορικές συνδέσεις των δύο χωρών».

(Sputnikews – φωτο: eurokinissi)