Χαράλαμπος Ταϊγανίδης για την παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό – «Aγχωθήκαμε πολύ» (vid)

Oι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν όποτε τους αρέσει στη χώρα μας.

Για την παρενόχληση που δέχτηκε, από τουρκική ακταιωρό, όση ώρα κολυμπούσε από τη Ρόδο στη Σύμη προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του, μίλησε ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.

«Αγχωθήκαμε πάρα πολύ γιατί ερχόταν κατά πάνω μας»
«Κολυμπούσα, δεν πρόσεξα τι γινόταν έξω, δεν είχα και τη δυνατότητα να καταλάβω. Κάποια στιγμή ακούμε ότι έρχεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα ένα σκάφος, και οι ίδιοι δεν ξέρανε τι ήταν αυτό το σκάφος. Όταν πλησίασε πολύ είδαν ότι ήτανε από το τουρκικό λιμενικό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακούμε πάντα τους ειδικούς, που συνιστούν ψυχραιμία και κάνουμε αυτά τα οποία μάς λένε. Αγχωθήκαμε πάρα πολύ γιατί ερχόταν κατά πάνω μας και ουσιαστικά μπήκε στα χωρικά ύδατα. Το θέμα ήταν ότι δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουνε. Επειδή αντιδράσαμε πάρα ποlύ σωστά και ψύχραιμα, όπως μάς λένε και οι ειδικοί, η ομάδα η δική μου, μού είπε “Χαράλαμπε συνέχισε να κολυμπάς” και ουσιαστικά απέκοψε δύο βάρκες, δεν ξέρω τι λέγανε ή τι γινόταν γιατί κολυμπούσα. Ό, τι σάς λέω είναι όσα είδα μετά στην τηλεόραση και τι μού είπαν τα παιδιά επάνω στη βάρκα. Από εκεί και πέρα, αργότερα, πλησίασε πάρα πολύ το σκάφος, στο οποίο επέβαινε η οικογένειά μου. Ήταν ο Πύρρος Δήμας που με στήριζε πάρα πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα και η Αφροδίτη Σκαφιδά», είπε ο κ. Ταϊγανίδης.

Όπως εξήγησε, το ελληνικό λιμενικό, στην αρχή της διαδρομής ήταν δίπλα στην ομάδα, αλλά, στο μεσοδιάστημα που συνέβη το περιστατικό, δεν υπήρχε σκάφος του Λιμενικού στο σημείο. «Ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα», τόνισε. «Δε γνωρίζω πόση ώρα κράτησε όλο αυτό, ουσιαστικά έφυγα, κολυμπούσα, δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, αλλά περίπου 3 λεπτά, σύμφωνα την ομάδα. Ουσιαστικά, απ’ ότι άκουσα ρώτησαν αν ξέρουνε να μιλάνε τουρκικά, τούς είπανε πάνω στο σκάφος που επέβαινε ο Πύρρος Δήμας ότι όχι και φύγανε. Το εντυπωσιακό είναι ότι, στη συνέχεια, μάς ακολουθούσαν από πίσω. Δεν έκανα τίποτα που θα μπορούσε να μάς έφερνε σε δύσκολη θέση, απλώς για ένα διάστημα συνέχισαν να μάς ακολουθούν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Σίγουρα αργότερα ήρθε το δικό μας Λιμενικό και αποτραβήχτηκαν», υπογράμμισε.

ethnos/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί