• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτοί θέλουν να υποχωρήσει η Ελλάδα στο Αιγαίο! Μήνυμα «ΦΩΤΙΑ» στην Τουρκία (vid)

Αυτοί θέλουν να υποχωρήσει η Ελλάδα στο Αιγαίο! Μήνυμα «ΦΩΤΙΑ» στην Τουρκία (vid)

aigaio
Σκοτεινό παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν θα μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ...

Η Ελλάδα, όπως είδαμε, θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ την άμεση αποχώρηση του Oruc Reis και όσων πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Ωστόσο, η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν έχει θέσει την αποχώρηση των Τούρκων ως απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου.

Ο Στόλτενμπεργκ αγνοεί τις Ελληνικές θέσεις, στηρίζοντας την τουρκική στρατηγική να οδηγήσει την Ελλάδα σε συζητήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο. Οι διεθνιστές της Δύσης λένε πως δεν πρέπει να γίνει πόλεμος για μερικά μέτρα γης. Έτσι βλέπουν το Καστελόριζο, ωστόσο η αξία του, πέραν της Ελληνικότητάς του, είναι τεράστια, όπως σας έχουμε ενημερώσει (ΕΔΩ).

Το ΝΑΤΟ, αδιαφορεί για τα παραπάνω και θεωρεί με την στάση του πως η Ελλάδα είναι εκείνη που πρέπει να υποχωρήσει.

Ωστόσο, πέραν της διπλωματίας μας, η οποία είναι ανυποχώρητη σε σχέση με την αποχώρηση του Oruc Reis, ως απαράβατο όρο των όποιων συζητήσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν μήνυμα «φωτιά». Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, αν τολμήσει ο Ερντογάν να κάνει το πρώτο βήμα, το οποίο θα παραβιάζει εθνική κυριαρχία, τότε η απάντηση θα είναι συντριπτική.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην Τουρκία πως οι Ελληνικές Δυνάμεις δεν αστειεύονται. Αν κάνει το λάθος ο Ερντογάν να κάνει το πρώτο βήμα, θα έχει καταστρεπτική απάντηση», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu προέβη σε μια κουτοπόνηρη δήλωση σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο:

«Εάν η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη , αν έχει το θάρρος, ας έρθει να καθίσει στο τραπέζι. Ας έρθει να πει ότι είναι ακριβώς μπροστά σε όλους εκεί. Φυσικά, έχουμε κάτι να πούμε και εμείς και αυτό είναι που φοβάται η Ελλάδα», τόνισε.

Οι Τούρκοι προσπαθούν με ένταση και πονηριά να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους και το ΝΑΤΟ τους βοηθά με την στάση του.