Αποστάσεις του ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη από Μπακογιάννη! «Αυτό θα κάνουμε με το Κόσοβο»

Η περιβόητη έκθεση της πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρας Μπακογιάννη, για το Κόσοβο έφερε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην ομόδοξη Σερβία όσο και στην Κύπρο!

Τη θέση πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου σε διεθνείς οργανισμούς εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ουσιαστικά ο ίδιος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, διαχώρισε τη θέση του από τη θετική ψήφο για το Κόσοβο στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως η προ μερικών ημερών απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να αποδεχτεί αίτημα του Κοσόβου για ένταξή του στον οργανισμό, έλαβε χώρα βάσει σχετικής θετικής εισήγησης της κ. Μπακογιάννη!

Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει το δριμύ «κατηγορώ» του Βελιγραδίου, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και στην Κύπρο, λόγω του ψευδοκράτους και του επικίνδυνου τετελεσμένου που τυχόν θα προέκυπτε.

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση του ΥΠΕΞ:


«Η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής.

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Όπως απείχαμε από τη διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση του Κοσόβου για ένταξή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση», είπε χαρακτηριστικά».

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί