• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απαντήσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας για αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία και απόκτηση οχημάτων M-1117

Απαντήσεις του Υπ. Εθνικής Άμυνας για αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία και απόκτηση οχημάτων M-1117

Panagiotopoylos eurokinissi
Η προσωρινή απουσία της πυροβολαρχίας Patriot PAC-3 που διέθεσε η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία «δεν διαταράσσει την αμυντική ικανότητα και αποτελεσματικότητα» της χώρας μας.

«Τα οπλικά συστήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος μέσων, διαδικασιών και επιχειρησιακής σχεδίασης» και η προσωρινή απουσία της πυροβολαρχίας Patriot PAC-3 που διέθεσε η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία «δεν διαταράσσει την αμυντική ικανότητα και αποτελεσματικότητα» της χώρας μας. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Αποστολή μίας πυροβολαρχίας Patriot PAC-3 στη Σαουδική Αραβία».

«Έχει ληφθεί μέριμνα», συμπλήρωσε ο υπουργός, «για την ασφαλή εγκατάσταση και διαμονή του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή, ενώ για τα οικονομικά θέματα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για τον καθορισμό αποζημίωσης του προσωπικού που θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη αποστολή».

«Η διάθεση μίας συστοιχίας πυραύλων Ρatriot στη Σαουδική Αραβία, αφενός θα προσφέρει προστιθέμενη αξία στη xώρα μας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αφετέρου θα αυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας παρέχοντας εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες στο προσωπικό, οι οποίες θα προκύψουν από τη δράση και τη συνεργασία σε ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον αεράμυνας, βελτιώνοντας τελικά το επαγγελματικό του επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απόκτηση επιπλέον οχημάτων Μ-1117

Εξάλλου, ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, με θέμα «Απόκτηση επιπλέον οχημάτων Μ-1117 για τον Ελληνικό Στρατό», ανέφερε ότι έχει εγκριθεί «η προμήθεια μέχρι 1.200 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων αναγνώρισης Μ-1117 μέσω διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις υπάρχουσες υπηρεσιακές απαιτήσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού».

Ο χρόνος άφιξης των συγκεκριμένων μέσων στην Ελλάδα «δεν δύναται να καθορισθεί επακριβώς την παρούσα χρονική περίοδο, όμως εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί εντός του 2021», κατέληξε, στην απάντησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

photo eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.