Αλλαγές στο Αιγαίο!!! Ο σεισμός στην Τουρκία ταρακούνησε τον Ερντογάν!!!

Η Αθήνα έτοιμη να συμφωνήσει σε αυτά που θα τεθούν επί τάπητος από τους διεθνιστές...

Και να λοιπόν που ένας μεγάλος σεισμός προκάλεσε «σεισμό» και στην πολιτική της Τουρκίας!!!

Η διεθνιστική τάξη πραγμάτων θέλει Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ αλλά και ήρεμα νερά στο Αιγαίο με ειρηνικές λύσεις στα θέματα που το ταλανίζουν.

Πράγματι, ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» για ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και, εκτός απροόπτου, αναμένεται να το κάνει και με την Σουηδία.

Στο Αιγαίο δε, η Τουρκία «μαλάκωσε» (για την ώρα;;;), σταμάτησαν οι υπερπτήσεις, υπήρξε σόου ελληνοτουρκικής φιλίας με τον Δένδια στις κάμερες, ενώ το τούρκο-λιβυκό μνημόνιο, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις περνά στις πίσω σελίδες της τουρκικής Ατζέντας.

Συγκεκριμένα, Τσαβούσογλου είπε ότι «η Αίγυπτος έλαβε υπόψη τα συμφέροντα της Τουρκίας όταν συνήψε τις θαλάσσιες συμφωνίες με την Ελλάδα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Αυτή η δήλωση ακυρώνει ουσιαστικά το τουρκικό-λιβυκό μνημόνιο, καθώς η συμφωνία Ελλάδα-Αιγύπτου λαμβάνει υπόψη την ΑΟΖ της Κρήτης και των υπολοίπων νησιών της περιοχής, κάτι που δεν δεχόταν μέχρι πρότινος η Τουρκία!!! Πέραν τούτου αφορά μέρος της περιοχής του τουρκολιβυκού μνημονίου!!!

Τι να συμβαίνει άραγε;;;

  • Ήρεμα νερά μέχρι τις εκλογές για να προσποιηθεί η κυβέρνηση Ερντογάν το «καλό παιδί» στην Δύση και μετά πάλι τα ίδια, άπαξ και επανεκλεγεί;;;
  • Ή μήπως ο… σεισμός ταρακούνησε την τουρκική ηγεσία και γενικά την πολιτική σκηνή της γείτονας, η οποία σπεύδει να κάνει υποχωρήσεις και ανοίγματα στην διεθνιστική Δύση;;;

Πάντως η Αθήνα είναι έτοιμη να στηρίξει την όποια τουρκική υποχώρηση από τους μεγαλοιδεατισμούς και να βρει ΚΟΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ για το Αιγαίο, ενδεχομένως και συνεκμετάλλευση, όπως αφήνουν να εννοηθεί υψηλά μέλη της ΝΔ, βλ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Άλλωστε, στην παρούσα φάση, οι όποιες υποχωρήσεις της Τουρκίας δείχνουν να αφορούν υπερβολικές, ενδεχομένως ανέφικτες, απαιτήσεις (βλ. Κρήτη), προκειμένου να πλασαριστεί μια διπλωματική συμφωνία, για παράδειγμα στο Καστελόριζο, ως δίκαιος συμβιβασμός, ειδικά στην ελληνική κοινή γνώμη.

Αναμένεται η συνέχεια, καθώς το τελικό σχέδιο είναι γνωστό…

photo intime

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί