Τονίζεται ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα από την Ελλάδα που θα απειλούν την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Επισημαίνεται ότι αν χρειαστεί η Τουρκία θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα και πως η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί ενώ υπάρχει και η απαιτούμενη βούληση.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνεται ειδικότερα το εξής: «Οποιοδήποτε τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα γίνει ανεκτό».
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. “Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ελεύθερος Τύπος/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









