Αινιγματικός Δένδιας για τα ελληνοτουρκικά: «Χαμηλά η μπάλα, θα δούμε μετά τις εκλογές»

Με μεγάλη προσοχή βλέπει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

   «Ούτε η Ελλάδα είναι αφελής. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Τουρκία είναι αφελής. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Θα δούμε μετά τις εκλογές αν αυτό το μήνα του μέλιτος που ζούμε τώρα, θα τον συνεχίσει η τουρκική πολιτική ή θα αναστρέψει πορεία στα πιο συνήθη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

   Σε αυτό το πλαίσιο, προέταξε την ανάγκη να προστατευθεί το κλίμα που έχει δημιουργθεί για να μπορέσουν και οι δύο κοινωνίες, και η ελληνική και η τουρκική, να εκφράσουν την άποψή τους χωρίς τον φόβο επεισοδίου και δεύτερον, οι επόμενες κυβερνήσεις που θα προέλθουν από τις εκλογές να διαχειριστούν πλέον το ζήτημα μήπως υπάρχει μια ελπίδα επίλυσης της ελληνοτουρκικής διαφοράς.

«Μέχρι εκεί. Χαμηλά την μπάλα και με προσοχή και με σεβασμό στην κοινωνία που θα εκφράσει την άποψη της», επισήμανε επιπροσθέτως.

 

   Για τον φράκτη στον Έβρο, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε αυτά που είχε πει ο ίδιος το 2018. «Σωστά τα είπα το 2018. Δεν αναιρώ κάτι από αυτό που είπα. Όμως το 2018 μέχρι το 2022 έχει έναν ενδιάμεσο σταθμό, που λέγεται 2020.

Όποιος θυμηθεί τι έγινε το 2020 όταν είδε το μεταναστευτικό όχι ως μεταναστευτικό, αλλά ως όπλο εναντίον της Ευρώπης και της χώρας, καταλαβαίνει πλέον υπάρχει μια διαφορετική προτεραιότητα. Αυτό είναι προφανές» σημείωσε.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί