Η Άγκυρα ανησυχεί για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (vid)

Με τα Rafale και τα F-16 Viper, η Ελλάδα θα διαθέτει περισσότερα από 100 υπερσύγχρονα αεροσκάφη την ώρα που η Τουρκία πασχίζει να κρατήσει τα μαχητικά της στον αέρα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

«Υπουργός μιας χώρας που υπερεξοπλίζεται εδώ και χρόνια, να προσπαθεί να σχολιάζει την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα..» σχολιάζει η Φαίδων Καραιωσηφίδης, Διευθυντής του Περιοδικού Πτήση. 

Με τα Rafale και τα F-16 Viper, η Ελλάδα θα διαθέτει περισσότερα από 100 υπερσύγχρονα αεροσκάφη την ώρα που η Τουρκία πασχίζει να κρατήσει τα μαχητικά της στον αέρα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. 

Εφοδιασμένα με ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης, που μπορεί να εγκλωβίσει μέχρι και 20 στόχους ταυτόχρονα, τα ελληνικά μαχητικά θα εξασφαλίζουν αεροπορική κυριαρχία.
Ταυτόχρονα, οι πύραυλοι αέρος αέρος Meteor και οι έξυπνες ρουκέτες Spice δίνουν το πάνω χέρι στην Πολεμική Αεροπορία σε αποστολές εναέριας μάχης και βομβαρδισμού.

Το εμπάργκο όπλων της Δύσης “πνίγει” την Τουρκία που αναζητά λύσεις σε Ρωσία και Κίνα. 

«Απομακρυνόμενη από τον Δυτικό κόσμο των εξοπλισμών θα έχει ένα τεχνολογικό χάσμα, δηλαδή δεν θα είναι συμβατά τα συστήματα που έχει με αυτά που πρόκειται να προμηθευτεί» τονίζει ο Στέλιος Φενέκος, Ναύαρχος Ε.Α

Πονοκέφαλο στον Ακάρ προκαλεί και το πρόγραμμα για τις νέες ελληνικές φρεγάτες καθώς σύντομα το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει 8 υπερσύγχρονα πλοία.
«Με δεδομένο ότι ο πόλεμος στο Αιγαίο είναι αεροναυτικός, αντιλαμβανόμαστε ότι η τεχνολογία και οι συνέργειες κλίμακος που δημιουργεί η τεχνολογία στο αεροναυτικό πεδίο και στην σχέση με τον στρατό ξηράς, θα είναι το τεχνολογικό αβαντάζ που μας δίνεται έναντι της Τουρκίας» εξηγεί ο κος Φενέκος

Εκτός από τους νέους εξοπλισμούς, η Ελλάδα επαναφέρει σε υπηρεσία οπλικά συστήματα, όπως τα Mirage, που τις δίνουν ποιοτική υπεροχή.
«Επανέρχονται τα Μιράζ σε πλήρεις αριθμούς. Είναι ένα όπλο που οι Τούρκοι φοβόντουσαν, φοβούνται και θα φοβούνται και στο μέλλον» αναφέρει ο κος Καραιωσηφίδης.

Μαζί με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η Αθήνα χτίζει και ισχυρές αμυντικές συμμαχίες με χώρες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

skai/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί