• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αφήνουν τον Τούρκο κατακτητή στο απυρόβλητο! Ποιοι αποκαλούν «φασίστες» όσους ξεσηκώθηκαν στη μνήμη των Ισσάκ και Σολωμού στην Κύπρο;

Αφήνουν τον Τούρκο κατακτητή στο απυρόβλητο! Ποιοι αποκαλούν «φασίστες» όσους ξεσηκώθηκαν στη μνήμη των Ισσάκ και Σολωμού στην Κύπρο;

Με ανακοινωθέν υπό τον τίτλο «Δεν μας εκπροσωπούν»,

οι Unite Cyprus Now αφήνουν να εννοηθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία μερίδας Ελληνοκύπριων να διαμαρτυρηθούν έντονα στο οδόφραγμα της Δερύνειας κατά του ανοίγματος της Αμμοχώστου είναι φασιστική!

Το ανακοινωθέν εκδόθηκε ταυτόχρονα στην τουρκική και την αγγλική γλώσσα.

Αυτούσιο το ανακοινωθέν στην ελληνική:

«Τούτο το νησί υπέφερε που τον φανατισμό τζιαι που τη διχόνοια τζιαι εν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε. Η ιστορία μας έδειξεν μας πως ο εξτρεμισμός τζιαι ο φανατισμός τζιαι στις δύο κοινότητες του νησιου αλληλοτροφοδοτούνται τζιαι αλληλοδικαιώνοται, πάντα εις βάρος των απλών ανθρώπων. Τούτη τη φορά όμως, εν θέλουμε να αφήσουμε το μέλλον μας τζιαι το μέλλον της Κύπρου να καθοριστεί που το μίσος, τη διχόνοια τζιαι τον φανατισμό.

Μετά τα γεγονότα στη Δερύνεια την Κυριακή 11 Οκτωβρίου είμαστε ανήσυχοι γιατί είδαμε το τέρας να ξυπνά τζιαι είδαμε τον εξτρεμισμό να ξεδιπλώνεται στη χώρα μας. Τούτα εν μας αντιπροσωπεύουν, θέλουμε ειρήνη στο νησί, εκουραστήκαμε να ζούμε με τον βραχνά του μίσους, εκουραστήκαμε να είμαστε ευάλωτοι στην κάθε σπίθα φανατισμού που μπορεί να προκληθεί.

Εν θέλουμε να ζούμε σε μιαν Κύπρο που ακόμα υποφέρει που τις πληγές του παρελθόντος. Θέλουμε να δουλέψουμε ούλλοι μαζί για επουλώσουμε τες πληγές, για να μπορεί ο κάθε Κυπραίος να απολαύσει το νησί του απ’άκρη σ’άκρη, σε μια χώρα όπου η εκπαίδευση καλλιεργεί την είρηνη τζιαι επιτρέπει μας να θωρούμε στο μέλλον, τζιαι οι στο παρελθόν, με αξίες πολυπολιτισμικότητας τζιαι συνύπαρξης. Μπορούμε να δουλέψουμε μάζι για να κάμουμεν τούτη τη χώρα εναν καλύτερο τόπο.

Θα εναντιωθούμε στον εξτρεμισμό και στον φανατισμό και θα σταθούμε απέναντί τους. Οι πράξεις εξτρεμισμού τζιαι μίσους δεν συμβαίνουν στον όνομά μας τζιαι δεν μας αντιπροσωπεύουν. Για μια φόρα, ως Κυπραίοι, ας δουλέψουμε μαζί για να δώσουμε στην ειρήνη μιαν ευκαιρία.

Πρωτοβουλία “Όχι στο όνομά μας”»