Οι Αμερικανοί παρακαλούν να τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν γιατί ξεμένουν από πυραύλους – Vid

«Θα μειωθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις χώρες του Κόλπου γιατί είναι "μαγνήτης" για τους ιρανικούς πυραύλους».

«Ο πόλεμος στο Ιράν πρέπει να τελειώσει γιατί οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει τεράστιες ποσότητες πυραύλων».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής διεθνών σχέσεων, John Mearsheimer, συμμεριζόμενος την άποψη πολλών στρατιωτικών και μη σχετικά με τη δραματική μείωση των αποθεμάτων αμερικανικών πυραύλων.

«Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε σε έναν παρατεταμένο πόλεμο. Αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι έχουμε εμπλακεί σε έναν παρατεταμένο πόλεμο και είναι εκπληκτικό το πόσο έχουμε εξαντλήσει το απόθεμά μας από εξελιγμένα όπλα.

Και αυτά τα όπλα δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Αν κοιτάξετε μόνο τους πυραύλους αεράμυνας, υπάρχουν δύο είδη. Το ένα είναι οι THAADS και το άλλο είναι οι Patriot.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το 80% των πυραύλων THAAD και το 65% των Patriot μας όσον αφορά τους επιθετικούς πυραύλους μας, τους έξυπνους πυραύλους μας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για επιθετικούς σκοπούς.

Έχουμε χρησιμοποιήσει το 50% των τόμαχοκ και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, σχεδόν όλα τα ATACM και PrSM».

Σε άλλο σημείο ο Αμερικανός σχολιαστής έκρουσε το καμπανάκι για τη συνολική αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις χώρες του Κόλπου, στον απόηχο των συντριπτικών χτυπημάτων που δέχονται για μήνες όλες οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή:

«Τουλάχιστον θα υπάρξει μια μεγάλη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στον Κόλπο. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μετακινήσει όπλα και υλικά από την περιοχή του Κόλπου στην Ιορδανία.

Και τώρα υπάρχουν στοιχεία, δεδομένου ότι οι Ιρανοί επιτίθενται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ εντός της Ιορδανίας, ότι μεταφέρουμε μονάδες με όπλα στο Ισραήλ και πίσω στην Ευρώπη.

Το γεγονός είναι ότι αυτοί οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι είναι θανατηφόρα αποτελεσματικοί εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή. Και είτε έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές είτε έχουν καταστρέψει σχεδόν όλες.

Και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς, μόλις τελειώσει αυτός ο πόλεμος, πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να ανοικοδομήσουν αυτές τις βάσεις και να επαναφέρουν όλα αυτά τα υλικά, που πρόκειται για αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, στην περιοχή.

Και δεύτερον, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα ίδια τα κράτη του Κόλπου θα θέλουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή τους…

Επειδή, στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτά τα κράτη του Κόλπου γίνονται ένας γιγάντιος μαγνήτης για αυτούς τους θανατηφόρα αποτελεσματικούς ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα γίνουν μια πιο τρομερή απειλή με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι Ιρανοί έχουν καταλάβει ακριβώς με τι έχουν να κάνουν εδώ.

Και δεν υπάρχουν καλοί τρόποι για τους Αμερικανούς ή τα κράτη του Κόλπου να αμυνθούν ενάντια σε αυτούς τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US DODMISSILE DEFENSE AGENCY photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί