Συγκλόνισε φοιτήτρια στην Κομοτηνή: «Ας σωπάσουν οι προσκυνημένοι», ΒΙΝΤΕΟ

Αναφέρθηκε στην ελευθερία έκφρασης (που απειλείται) και στον αλύτρωτο Ελληνισμό που δεν έχει ελευθερωθεί...

Η φοιτήτρια Σοφία από την Κύπρο μίλησε για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

«200 χρόνια και τίποτα δεν θυμίζει την ελευθερία που οραματίστηκε ο Κολοκοτρώνης, ο Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι.

Γιατί η σημερινή μέρα κύριοι δεν είναι οι σημαιοστολισμοί, οι πανηγυρικές ομιλίες, οι επιδεικτικές καταθέσεις στεφάνων. Είναι η ελευθερία διακίνησης, η ελευθερία έκφρασης, η λευτεριά στον αλύτρωτο Ελληνισμό.

Για αυτό σήμερα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον επικό αυτό αγώνα, ας σωπάσουν οι προσκυνημένοι και ας βροντοφωνάξουν οι γενναίοι ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Έλληνες, όπου κι αν βρίσκεστε μην επαναπαύεστε. 200 χρόνια και ο αγώνας συνεχίζεται. Καλή Λευτεριά», τόνισε μεταξύ άλλων στην συγκέντρωση πολιτών στο Ηρώο Κομοτηνής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Πολίτες στην Κομοτηνή ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και προσήλθαν μαζικά στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαρτίου στο Ηρώο της πόλης προκειμένου να καταθέσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821. Στην συγκέντρωση που ακολούθησε αναγνώστηκαν τα ονόματα Ηρώων της Επανάστασης ενώ αυτή ολοκληρώθηκε με τους πολίτες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το «Υπερμάχω».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί