• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Zoom-Into-Ionio»-Πανελλήνια δράση του Ιονίου Πανεπιστημίου για μαθητές Λυκείων σε όλη την Ελλάδα

«Zoom-Into-Ionio»-Πανελλήνια δράση του Ιονίου Πανεπιστημίου για μαθητές Λυκείων σε όλη την Ελλάδα

teen pc
Στόχος η καθοδήγηση των μαθητών Λυκείου για τη σωστή επιλογή σπουδών

Με στόχο την καθοδήγηση των μαθητών Λυκείου για τη σωστή επιλογή σπουδών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει διαδικτυακές παρουσιάσεις των ακαδημαϊκών Τμημάτων του, με τίτλο Zoom-Into-Ionio.

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας, ιδίως σε αυτούς της Γ΄ Λυκείου, ώστε να έχουν αναλυτική ενημέρωση για όλο το εύρος και τις πτυχές των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Με κεντρικό σύνθημα το «Ανακάλυψε το δικό σου αύριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου δράσεων προβολής των προσφερόμενων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προγραμμάτων σπουδών.

«H δράση ZoomIntoIonio αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της νέας, εξωστρεφούς εποχής στην οποία έχει εισέλθει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Κατανοώντας τις σύγχρονες ανάγκες των νέων, οι παρουσιάσεις των ακαδημαϊκών τμημάτων του Ιδρύματός μας έχουν διττό στόχο. Αφενός μεν να δώσουν την δυνατότητα πλήρους ανάλυσης και ανάδειξης της δομής των προγραμμάτων σπουδών, της μοναδικότητάς τους και των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας και αφετέρου να βοηθήσουν τους υποψήφιους να πραγματοποιήσουν τις βέλτιστες δυνατές επιλογές εντός ενός νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας. Για τον λόγο αυτό έχουμε επιλέξει τόσο τις γενικές διαδικτυακές παρουσιάσεις, όσο και τις κατ’ ιδίαν – επίσης διαδικτυακές – συναντήσεις των ενδιαφερόμενων μαθητών και μαθητριών με το διδακτικό προσωπικό των Τμημάτων, αναδεικνύοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό το ιδιαίτερο προφίλ του Ιονίου Πανεπιστημίου που απορρέει από την αμεσότητα και την καθημερινή αλληλεπίδραση των μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.

Η δράση Zoom-Into-Ionio πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου, οι πρόεδροι και οι καθηγητές των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν τα οικεία προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με εστίαση, μεταξύ άλλων, στο αντικείμενο των σπουδών, στην ακαδημαϊκή ζωή, καθώς και τις προοπτικές σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης των πτυχιούχων.

Στη δεύτερη φάση, που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Μαΐου 2021), θα διοργανωθούν ατομικές συναντήσεις μαθητών και μαθητριών με Καθηγητές από κάθε Ακαδημαϊκό Τμήμα σε «εικονικά» δωμάτια, μέσω διαδικτύου. Οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα και έγκυρα επί συγκεκριμένων θεμάτων που μπορεί να τους απασχολούν και σχετίζονται με τις επιλογές τους και την μελλοντική τους ακαδημαϊκή πορεία.

H δράση Zoom-Into-Ionio θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Οι σύνδεσμοι για την παρακολούθηση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://connect.ionio.gr.

amna/ photo unsplash

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.