Ζελένσκι – Φόρουμ των Δελφών: Ο Πούτιν πρέπει να χάσει – Χρειαζόμαστε όπλα από τη Δύση

Με τις συμμετοχές αρχηγών κρατών, υπουργών, στελεχών επιχειρήσεων, αλλά και πολλών προσωπικοτήτων ξεκίνησε σήμερα το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με έναν από τους πρώτους ομιλητές να είναι ο Βολοντομίρ Ζελένσκι ο οποίος συμμετείχε στο φόρουμ ηλεκτρονικά

«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να χάσει».

Ο Ζελένσκι, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας», συμπλήρωσε ότι «το να το κάνουμε μόνοι μας είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας».

«Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όσον αφορά την κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο είπε ότι «στα ανατολικά έχουμε σταθεροποίηση και επιτυχίες. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν».

«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πρόβλημα το πώς ενημερώνουν τους πολίτες τους. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες» πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι μετά από σχετική ερώτηση.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί