«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να χάσει».
Ο Ζελένσκι, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας», συμπλήρωσε ότι «το να το κάνουμε μόνοι μας είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας».
«Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Όσον αφορά την κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο είπε ότι «στα ανατολικά έχουμε σταθεροποίηση και επιτυχίες. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν».
«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» συμπλήρωσε.
«Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πρόβλημα το πώς ενημερώνουν τους πολίτες τους. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες» πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι μετά από σχετική ερώτηση.
(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ρωσία επιχειρεί να εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις, λέει ο Ζελένσκι
- Το νερό, μέγα διακύβευμα στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή
- Ιράν: Οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, νέος στόχος του πολέμου;
- Γερμανία: Νίκη του CDU δείχνουν τα πρώτα exit polls στη Ρηνανία-Παλατινάτο
- Το τηλεσκόπιο Webb κατέγραψε μυστηριώδεις κόκκινες κουκκίδες και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι (Photo)
- Θα είναι η επόμενη; Αυτά φοβάται η Τουρκία βλέποντας τι συμβαίνει με το Ιράν
- Πρόεδρος Λιβάνου: Οι σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στα νότια της χώρας είναι προοίμιο χερσαίας εισβολής
- Γ. Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης – Μόνο με επιβάτες, χωρίς οχήματα αναχώρησε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»
- Μεγάλη ανακάλυψη στο Λούξορ: 22 σαρκοφάγοι και 8 σφραγισμένοι πάπυροι κρύβουν μυστικά αιώνων









