Όπως αναφέρει το imerazante, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στάχτη έγιναν πάνω από 1.500 στρέμματα στην περιοχή Βολίμες.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες για να καταφέρουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από drone του IONIAN tv, όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο.
Από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, βρέθηκε στην Ζάκυνθο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στ. Κολοκούρης για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βολιμών.
Ο κ. Κολοκούρης μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και έκανε λόγο “για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές”.
Ερωτηθείς για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του “για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ”, ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι “οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού”.
photo video ionian chanel screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή: Ο Μακρόν κάνει λόγο για “απερίσκεπτη κλιμάκωση”
- ΜΜΕ Δανίας: Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για μια εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
- ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ: Προσκυνητής αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον πατέρα του μέσα στο τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα
- Χαλαρά…Δεν θα πιστεύετε πώς έκανε δηλώσεις ποδοσφαιριστής στην Ολλανδία! Viral ΒΙΝΤΕΟ
- Να, γιατί οι διεθνιστές δεν θέλουν να υπάρχει η Ρωσία: Συνεχίζει απτόητη να μοιράζει ενέργεια
- Σοκάρει η υπόθεση του θανάτου Αυστριακής influencer: Μπορεί να ήταν ζωντανή όταν την έβαλε σε βαλίτσα ο δολοφόνος της
- Η πιρουέτα…δεν πήγε όπως ήθελε! ΒΙΝΤΕΟ
- Προσποιήθηκε τον λογιστή και προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στην Πέλλα
- Χρ. Δήμας: Νέα μέτρα ανακούφισης εν μέσω γεωπολιτικής πίεσης – Στήριξη στην οικονομία και συνέχιση έργων παρά την κρίση
- Βιάζεται η Κάγια Κάλας να δοθεί το δάνειο των 90δις ευρώ στην Ουκρανία









