ΥΠΠΟ: Ποιοί αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστοί λόγω καύσωνα

«Οι αρχαιολογικοί χώροι στις ΠΕ Κρήτης, ΠΕ Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Πελοποννήσου και Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις μεσημβρινές ώρες από 12.00 μμ έως 17.00 μμ. Παρακαλείται το κοινό να επικοινωνεί με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων».

Τα παραπάνω πληροφορεί ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, συμπληρώνοντας ότι «οι μείζονος σημασίας και επισκεψιμότητας αρχαιολογικοί χώροι Δελφών, Ολυμπίας, Μυκηνών, Επιδαύρου, Κνωσού, Δωδώνης, καθώς και των Π.Ε. Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, ν.Κέρκυρας, θα παραμείνουν ανοιχτοί σύμφωνα με το καθορισμένο ωράριό τους, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας εκτός των Π.Ε. Μαγνησίας και Τρικάλων».

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ:

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 13-06-2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), λόγω της επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας και στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας από τους κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών των φαινομένων, οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν ήδη ενημερώσει τα τοπικά ΜΜΕ, τους τουριστικούς πράκτορες και το κοινό, ως προς τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι μείζονος σημασίας και επισκεψιμότητας αρχαιολογικοί χώροι Δελφών, Ολυμπίας, Μυκηνών, Επιδαύρου, Κνωσού, Δωδώνης, καθώς και των Π.Ε. Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, ν. Κέρκυρας, θα παραμείνουν ανοιχτοί σύμφωνα με το καθορισμένο ωράριό τους, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας εκτός των Π.Ε. Μαγνησίας και Τρικάλων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι στις ΠΕ Κρήτης, ΠΕ Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Πελοποννήσου και Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις μεσημβρινές ώρες από 12.00 μμ έως 17.00 μμ.

Παρακαλείται το κοινό να επικοινωνεί με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων»28849697.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί