Άμεσα, ψηφιακά και ταχύτερα θα μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν διοικητικά έγγραφα που απαιτούνται για την έγκριση οικοδομικών εργασιών σε χώρους αρμοδιότητας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ
Αυτό συμφωνήθηκε το πρωί της Τρίτης από την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πιο αναλυτικά, αντικείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, αποτελούν η βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών του ΥΠΠΟΑ και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η συνεργασία των δύο Υπουργείων περιλαμβάνει:
- Την απλοποίηση των διαδικασιών πιστοποίησης δικαιούχων για την παροχή πολιτιστικών προνομίων σε ΑμεΑ μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αναπηρία, σε βοηθούς/συνοδούς και τις οικογένειές τους, όπως προβλέπεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
- Την κατάρτιση σχεδίου δράσεων για την ποιοτική αναβάθμιση ψηφιακών τεκμηρίων και μεταδεδομένων και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ελληνικού ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου που διατίθεται στην ευρωπαϊκή ψηφιακή βιβλιοθήκη Europeana.
- Τη μεταφορά του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου στις υποδομές του G-Cloud, καθώς και την εγκατάσταση εφαρμογών διαχείρισης για την επέκτασή του.
- Την ανάπτυξη διαδραστικής εμπειρίας και παραγωγής περιεχομένου που αφορούν στον διαδραστικό τουρισμό και τη σχέση του με τον Πολιτισμό, με τη χρήση τεχνολογίας και την εφαρμογή ψηφιακών δράσεων.
- Την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού ιστοτόπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνδρομή και την τεχνογνωσία των στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γυναίκα “φύλακας άγγελος” σώζει άνδρα που έπεσε στις ράγες του Μετρό στην Βαρκελώνη, vid
- Ζαχάροβα σε ευρωπαϊκά κράτη: Συνέλθετε! Δεν θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε, έρχονται αντίποινα
- Ευτράπελο σε παιδική παράσταση – Έντυσαν αγόρι…Έλβις αντί για Ξωτικό!
- Πλημμύρες στις ΗΠΑ: Επεισοδιακή διάσωση με ελικόπτερο 4 ανθρώπων από πλημμυρισμένο σπίτι, vid
- Παύλος Μαρινάκης: Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων
- Γερμανία: Συνετρίβη μονοκινητήριο σε αυτοκινητόδρομο στο Μάνχαϊμ – Σώοι οι επιβάτες, vid
- 2,1 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς μηδικής στον Έβρο και βιομηχανικής τομάτας στην Ημαθία
- Κ. Τσουκαλάς: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά ενώ ο κ. Μητσοτάκης παίζει κρυφτό
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για να αποδοθεί άμεσα η Πλατεία Ελευθερίας στους κατοίκους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ









