Ύποπτος ο ρόλος του Πακιστάν – «Συναγερμός» για την Ελλάδα από την Βοσνία (ΒΙΝΤΕΟ)

Χέρι-χέρι με την Τουρκία...

Η Βοσνία, παρότι μουσουλμανική χώρα, προσπαθεί να κινήσει διαδικασίες απέλασης για πάνω από 3.000 «μετανάστες», οι οποίοι θεωρούν ότι είναι Πακιστανικής καταγωγής αλλά δεν έχουν χαρτιά (ως συνήθως), με συνέπεια να «κολλάει» η διαδικασία απέλασης.

Η πρεσβεία του Πακιστάν στην Βοσνία ακολουθεί προκλητική στάση μη πραγματοποιώντας εξακρίβωση στοιχείων για άτομα πακιστανικής καταγωγής. Αυτό έχει προκαλέσει τη μήνη της κυβέρνησης της Βοσνίας, η οποία θεωρεί ότι δε μπορεί να αφήσει να εγκατασταθούν σε αυτή άτομα από χώρες, που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από την ίδια.

Στο μυαλό μας έρχεται η δράση Πακιστανών στην Ελλάδα, όπως του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας, ο οποίος ζητά να ανοίξουν τα σύνορα και να μπουν οι αλλοδαποί σε σπίτια και ξενοδοχεία Ελλήνων.

Στην περίπτωση της Βοσνίας, από την οποία μάλλον πρέπει να παραδειγματιστούμε, παρά την προσπάθεια της Βοσνιακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διοικητικές απελάσεις, αυτές δεν προχωρούν, σε ό,τι αφορά τους Πακιστανούς, αφού η πρεσβεία του Πακιστάν δε συνεργάζεται.

Ο Πακιστανός πρέσβης έχει λάβει προειδοποίηση ότι αν δε συνεργαστεί, θα κηρυχτεί persona non grata  στη χώρα, ενώ η κυβέρνηση της Βοσνίας θα φυλακίζει όσους δε μπορούν να λάβουν εξακρίβωση των στοιχείων που δηλώνουν, έτσι ώστε να ασκήσει πίεση στην πρεσβεία αλλά και να στείλει μήνυμα σε επίδοξους «μετανάστες» που σκοπεύουν να διαβούν τα σύνορά της.

Όσον αφορά το Πακιστάν, εξακολουθεί να στέλνει καραβιές ανθρώπων προς τα δυτικά, οι οποίοι έχουν ισλαμική ιδεολογία και νοοτροπία εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνη του δυτικού κόσμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας είναι πολύ στενή καθώς ο πληθυσμός αυτός βολεύει τα πολιτικά σχέδια της γείτονας, η οποία προσπαθεί με δούρειο ίππο το «μεταναστευτικό» να επεκτείνει την επιρροή της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την πλευρά του, το Πακιστάν παρέχει πολιτική στήριξη στην Τουρκία ενώ Πακιστανοί πιλότοι είχαν μεταφερθεί στην γείτονα, προκειμένου να πετούν με τα τουρκικά F-16 μετά τις εκκαθαρίσεις του καθεστώτος του Ερντογάν  σε σχέση με τους μάχιμους πιλότους, οι οποίοι θεωρήθηκαν γκιουλενιστές.

Μάλιστα, αυτό έγινε αντιληπτό από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, το οποίο άσκησε δριμεία παρατήρηση στην Τουρκία να σταματήσει αυτή την πρακτική. Αυτό γιατί η Δυτική Συμμαχία απαγορεύει να πετούν αεροσκάφη πιλότοι αεροποριών που η χώρα τους βρίσκεται εκτός ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία ευελπιστεί να λάβει με πλάγιο τρόπο και πυρηνική τεχνολογία από το Πακιστάν.

Με άλλα λόγια ο ρόλος του Πακιστάν είναι πάρα πολύ ύποπτος, κάτι που χρεώνεται και στην στάση της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να το λάβει αυτό πολύ σοβαρά υπόψη.

ΦΩΤΟ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί