Συνεχίζεται η επεξεργασία των δεδομένων που συνέλεξε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από την έρευνα στις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να προσδιοριστεί η βάση επί της οποίας θα υπολογιστεί η εισφορά ύψους 90% που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση.
Αυτό ανέφεραν χθες κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι το τέλος 90% δεν θα έχει τη μορφή φορολογίας (καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει νομικές εμπλοκές) αλλά εισφοράς αλληλεγγύης από την πλευρά την επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση από τη ΡΑΕ για το εξάμηνο Οκτωβρίου 2021 με Μάρτιο 2022 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 927 εκατ. Ευρώ, ποσό από το οποίο αφαιρούνται 336 εκατ. που είναι το κόστος των εκπτώσεων που κάνει η ΔΕΗ στους πελάτες της από τον Αύγουστο του 2021. Υπό διερεύνηση είναι το κόστος των σταθερών τιμολογίων που παρέχει η ΔΕΗ στους πελάτες της, τα οποία – με τις ανατιμήσεις που μεσολάβησαν στο κόστος παραγωγής ενέργειας – διαμορφώνονται τώρα κάτω του κόστους σε όλες τις κατηγορίες πελατών.
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή της αγοράς και την εφαρμογή από 1ης Ιουλίου του μηχανισμού αποζημίωσης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βάση το κόστος παραγωγής, μέσω του οποίου θα απορροφάται το επιπλέον κόστος που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμφοιτητής της Κέιτ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος
- Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 και 48 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή
- Μάγειρες υποδύονται χαρακτήρες πολεμικών τεχνών…σε κινέζικο εστιατόριο
- Προχωρούν οι Ρώσοι! Καλούν τους Ουκρανούς σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ να παραδοθούν για να σωθούν
- Συμφωνία στην Ε.Ε. για τους «πράσινους στόχους» αλλά με… υποχωρήσεις
- Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων
- Χάρηκε ο Α. Τσίπρας με τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Μπορούμε!»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος του Ζ. Μαμντάνι μπορεί να αλλάξει τα πάντα
- Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- Οδηγός παθαίνει σοκ όταν βλέπει αεροσκάφος να συντρίβεται μερικά μέτρα μακριά του, vid









