• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Αρχίζει η συνεργασία των δυο φορέων σε πολλούς τομείς

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Γ. Πατούλης και η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), δρ. Εύη Σαχίνη, με στόχο την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων σε αντικείμενα όπως:

Η παροχή Δεικτών και επεξεργασμένων δεδομένων για την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής στη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και πολιτικών υποστήριξης υποκείμενων φορέων.

Η υποστήριξη στη διαδικασία ανακάλυψης νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και καινοτόμων λύσεων.

Η υποβοήθηση στην αξιοποίηση και παραμετροποίηση δεδομένων για τη στοχευμένη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτικών που επιδιώκουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων

Επιπλέον θα αναπτυχθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου της πορείας υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της διαμόρφωσης συνεργατικών σχηματισμών.

photo eurokinissi