Σύμφωνα με ανακοίνωση της, ΥΠΑ, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια, και με δεδομένη την αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τους ελληνικούς προορισμούς, προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στοχευμένες μετατάξεις εβδομήντα πέντε (75) οδηγών – πυροσβεστών από τον δημόσιο τομέα. Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν στην ΥΠΑ, θα περάσουν τη βασική εκπαίδευση πυρόσβεσης/διάσωσης αεροσκάφους, και θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε περιφερειακούς αερολιμένες εκτός Αττικής, τους οποίους διαχειρίζεται η ΥΠΑ.
Ειδικότερα, ο αριθμός θέσεων Οδηγών-Πυροσβεστών σε κάθε αεροδρόμιο έχει κατανεμηθεί ως έξης: Κρατικός αερολιμένας Καρπάθου 10, Σητείας 10, Αλεξανδρούπολης 9, Χίου 8, Ιωαννίνων 6, Πάρου 5, Σύρου 4, Κυθήρων, Λέρου, Νάξου και Αστυπάλαιας από 3, Καστοριάς, Μήλου, Καστελόριζου και Κάσου από 2, και στα αεροδρόμια Ικαρίας, Καλύμνου και Κοζάνης από 1. Οι αιτήσεις για μετατάξεις ειδικότητας ΔΕ Οδηγών-Πυροσβεστών θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Μαρτίου 2025, και αναλυτικές οδηγίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Επίσης, σύμφωνα με την ΥΠΑ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των πυροσβεστών στα περιφερειακά αεροδρόμια, μέσω της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΠΟΑ) της ΥΠΑ, στο πεδίο ασκήσεων που βρίσκεται στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η βασική μετεκπαίδευση των πυροσβεστών της ΥΠΑ διαρκεί έως έξι (6) εβδομάδες, και για τις ανάγκες εξομοίωσης πραγματικών συνθηκών η ΥΠΑ διαθέτει ομοίωμα αεροσκάφους με πτέρυγα, σκέλος και κινητήρα. Η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει και ασκήσεις διάσωσης επιβατών, μέσω προσομοίωσης, που έχουν σαν σκοπό να προετοιμάσουν τους εκπαιδευόμενους οδηγούς πυροσβέστες και να τους εξοικειώσουν με αντίστοιχες καταστάσεις.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περίεργα γεγονότα στο Ιράν: Μιλούν για «επανάσταση»
- Θεσσαλονίκη: Η εικόνα στη γιορτινή αγορά – Ουρές στα ζαχαροπλαστεία αλλά «μικρότερη η σακούλα»
- «Λεφτά για ναρκωτικά τέλος»: Το ΒΙΝΤΕΟ με τους Τραμπ και Ζελένσκι που «γονάτισε» το διαδίκτυο
- Η Κάλας δεν πιστεύει στους ισχυρισμούς της Μόσχας περί επιθέσεων drones στο σπίτι του Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Μια εικόνα από τα παλιά… Ο ιστορικός τροχονόμος στο βαρέλι του, στον Λευκό Πύργο
- Το μετρό Καλαμαριάς «περνά» μέσα από σειρά απαλλοτριώσεων
- Το ροζ πέπλο που κάλυψε τα πάντα στην Άιοβα μετά τη χιονοθύελλα – Βίντεο με το εντυπωσιακό φαινόμενο
- Οι ευχές των Πούτιν και Μεντβέντεφ για το 2026: «Η νίκη είναι κοντά», vid
- ΠΟΣΠΛΑ: Η ακρίβεια δεν ξεκινά από τον παραγωγό ή τον επαγγελματία πωλητή στον πάγκο της λαϊκής αγοράς
- Μουσείο αποκαλύπτει ακριβές αντίγραφο του θρυλικού “κροκόδειλου – δολοφόνου” που έτρωγε δεινόσαυρους, vid









