αλλά και στην οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία, από εδώ και πέρα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega.
Όπως είπε «Όλα είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Ό,τι ισχύει για τους πολίτες, θα ισχύει και για τους τουρίστες. Πολλά θα αλλάξουν στις 15 του μήνα. Μπορεί το click inside, η μετακίνηση μεταξύ νομών, η επέκταση του ωραρίου. Για να μη χτίζουμε προσδοκίες θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Είναι μια ημερομηνία – κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλά πράγματα».
Σχετικά με το πότε θα επανέλθει η μουσική στα μαγαζιά της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «και στην πρώτη επανεκκίνηση η μουσική ήρθε σε δεύτερο χρόνο. Τώρα υπάρχει ο περιορισμός του ωραρίου. Με την επέκτασή του, θα έρθει και η μουσική. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρυσι και σε ένα εύλογο διάστημα μπήκε και η μουσική».
«Το όριο με έξι άτομα ανά τραπέζι λειτουργεί πολύ καλά. Θεωρώ ότι προς το παρόν θα παραμείνει αυτό. Με τις οικογένειες υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται όλοι μαζί. Αυτό θα συνεχίσει να ισχύει για κάποιο διάστημα», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με το όριο ατόμων ανά τραπέζι.
Μιλώντας για τη οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: «Συνεχίζουμε με την Επιστρεπτέα 7, έρχεται μέσα στον Ιούνιο πρόγραμμα της κάλυψης των παγίων δαπανών, έρχεται και το πρόγραμμα για την εστίαση που ανοίγει άμεσα, και μέσα σε 4 εβδομάδες θα γίνουν οι εκταμιεύσεις. Ακόμα, έχουμε πρόγραμμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους που θα τρέξει μέσα στο Μάιο».
Σχολιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα γυμναστήρια, και το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει ο κλάδος στην κανονικότητα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών. Για τα γυμναστήρια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, θα έχουν έναν ειδικό πρόγραμμα στήριξης που θα ανακοινωθεί, αναμένουμε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό θα ισχύσει και για τους παιδότοπους. Θα είναι μη επιστρεπτέο το ποσό που θα λάβουν. Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Υπάρχει σκέψη της επιτροπής για άνοιγμα μόνο με εμβολιασμένους πελάτες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις».
«Για τα κτήματα δεξιώσεων, αυτή την εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν και τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες. Θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, αλλά δε γνωρίζω ακριβή ημερομηνία, ούτε ακριβή αριθμό ατόμων», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Παπαθανάσης σχετικά με τα κτήματα δεξιώσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο μουσουλμάνος Δήμαρχος του Λονδίνου θέλει επιστροφή της Βρετανίας στην Ε.Ε.
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα ακίνητα των πολιτών στα funds
- Μαξίμου για Patriot: «Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής της Ελλάδας, ήταν μία αμυντική ενέργεια»
- ΕΟΠΥΥ: Προειδοποιήσεις για παραπλανητικά μηνύματα SMS
- Οργή της Ρωσίας με Ισραήλ: Χτύπησαν συνεργείο του RT – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Οι Ρωσίδες που δεν θέλουν παιδιά θα στέλνονται σε ψυχολόγο για να τους αλλάξει γνώμη!
- Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου
- Μέση Ανατολή: Ο Μακρόν κάνει λόγο για “απερίσκεπτη κλιμάκωση”
- ΜΜΕ Δανίας: Η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί για μια εισβολή των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
- ΒΙΝΤΕΟ-Σοκ: Προσκυνητής αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον πατέρα του μέσα στο τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα









