• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπουργείο Οικονομικών: Αυξήσεις σε υπαλλήλους του υπουργείου δίνει ο Τσακαλώτος

Υπουργείο Οικονομικών: Αυξήσεις σε υπαλλήλους του υπουργείου δίνει ο Τσακαλώτος

Αυστηροποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, ώστε ο υπόχρεος να μην καταβάλει άμεσα τον φόρο που αναλογεί στο προς μεταβίβαση ακίνητο αλλά το ποσό που αναλογεί για την συνολική του ακίνητη περιουσία.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή άλλη διάταξη του ίδιου σχεδίου νόμου προβλέπει την αύξηση αποδοχών των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών που αθροιστικά ανέρχεται σε 9,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα επέλθει «ετήσια δαπάνη 9,8 εκατ. ευρώ από την χορήγηση της προσωπικής διαφοράς της παρ 1 του αρ 27 του 4354/2015 σε όλους του υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου συμπεριλαμβανομένων των αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί μετά την 1.11.2011 εως και την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφισης νόμου, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό ΝΠΔΔ. Η δαπάνη για το τρέχον έτος προσδιορίζεται στο ποσό των 3,3, εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, διορθώνεται και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα που αφορούν τους πυρόπληκτους του περασμένου καλοκαιριού ώστε να διαγραφεί ο ΕΝΦΙΑ του 2018 επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.