Υποχωρούν σήμερα, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων

Υποχωρούν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου ν΄αγγίζει το 4,4% από 4,2% που ήταν πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Η διαφαινόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία επαναφέρει στο προσκήνιο αβεβαιότητες, προκαλώντας έτσι πιέσεις στα ομόλογα της περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει στην ιταλική κυβέρνηση τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να παρουσιάσει αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού. Ωστόσο όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Λουίτζι Ντι Μάιο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσεις στις πιέσεις της Ε.Ε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ν΄αλλάξει τον στόχο που έχει θέσει για το δημοσιονομικό έλλειμμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόβλεψη της Κομισιόν (για έλλειμμα 2,9% το 2019) αβάσιμη.

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα (9 εκατ. ευρώ) αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,39% από 4,31% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,41% να διαμορφωθεί στο 3,98% από 3,87% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1352 δολ. από το επίπεδο των 1,1363 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βραδύ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος που παρουσίασε ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο (εξέλιξη η οποία αντανακλά αναθέρμανση της οικονομίας) συνέβαλε στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,149%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,198%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...