Υπέρ της εφαρμογής ενός συστήματος αναλογικής χρέωσης και πληρωμής στα διόδια τάσσεται η ΠΕΔ-ΚΜ

Υπέρ της εφαρμογής ενός συστήματος αναλογικής χρέωσης και πληρωμής στα διόδια τάσσεται η ΠΕΔ-ΚΜ,

όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης στο ζήτημα της τοποθέτησης πλευρικών διοδίων. “Αυτό θα είναι επιζήμιο και θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή και την τοπική οικονομία. Η ΠΕΔ-ΚΜ και οι δήμοι θα αντιδράσουν”, πρόσθεσε.

“Αν τα πλευρικά διόδια των Μαλγάρων κυρίως είναι για να βοηθήσουν να μην εισέρχονται μέσα από τους οικισμούς των Μαλγάρων, των Κυμίνων και της Χαλάστρας τα μεγάλα φορτηγά και τα ΙΧ – γιατί τώρα θα έχουμε και την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα από αρχές του έτους – τότε καλώς να ορίσουν, με μια απαράβατη προϋπόθεση: οι δημότες του Δήμου Δέλτα θα πρέπει να έχουν ελευθέρας πρόσβαση με είσοδο και έξοδο από τα διόδια γιατί κάτω από την εθνική οδό είναι οι εργασίες μας, είναι οι αγρότες μας, είναι οι κτηνοτρόφοι μας, οι ψαράδες μας”, σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο κ. Κυρίζογλου, αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”, επισημαίνοντας ότι ενώ ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει ότι θα δώσει το νομοσχέδιο στους δήμους στα μέσα Ιουνίου, τελικά εκείνοι το πήραν στα χέρια τους στις 3 Ιουλίου και στις 4 Ιουλίου κατατέθηκε στη Βουλή. “Μέσα σε έξι εργάσιμες μέρες μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος”, είπε και μίλησε για ασυνέπεια του υπουργείου αλλά και περιφρόνηση της αυτοδιοίκησης. “Εμείς θα αντιδράσουμε. Θα παραστούμε στις σχετικές ακροτάσεις που θα γίνουν στο κοινοβούλιο και θα θέσουμε τις απόψεις μας”, πρόσθεσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί