Στη «γραμμή» των υποσχέσεων για την μη περικοπή των συντάξεων εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δηλώνοντας στην ΕΡΤ ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαίο (σ.σ. η περικοπή των συντάξεων) για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% στο πλεόνασμα». Συνεχίζοντας τη λογική της παροχολογίας ο κ. Τζανακόπουλος είπε, επίσης, ότι «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινήσει τη διαδικασία για αύξηση του κατώτατου μισθού».
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει, δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία μνημονιακής επιτροπείας». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα» εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση των ελληνικών ομολόγων».
Ερωτηθείς ειδικά για τους μεταμνημονιακούς ελέγχους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι συχνότεροι για αρκετό διάτημα λέγοντας «θα δούμε για πόσο διάστημα θα είναι πιο συχνές οι επισκέψεις των ελεγκτών της ευρωπαϊκής επιτροπής».
Κληθείς να σχολιάσει το ύφος του πρωθυπουργικού διαγγέλματος στην Ιθάκη ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «με την έξοδο από το Μνημόνιο οι διαφορές με τη ΝΔ γίνονται πιο έντονες. Όταν υπάρχουν πολιτικές διαφορές υπάρχει πόλωση. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολτικό ρεύμα που θα στήριξει κοινωνικές πολιτικές, θέσεις εργασίας κ.α.». «Ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και ο κ. Παπαδήμος έπαιξε ένα πολιτικό ρόλο. Γιατί να ξεχάσουμε τους παράγοντες της πολιτικής ελίτ που οδήγησαν στα μνημόνια» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την τύχη της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα πορευτει μέχρι το τέλος της 4ετιας. Η συμφωνία εκτιμούμε ότι θα περάσει με ευρεία κυβενρητική πλειοψηφία αν τα κόμματα ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια και όχι με μικροκομματικές επιδιώξεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μειώθηκε ελαφρώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται απόφαση για τη χρησιμοποίηση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων πριν από το τέλος του έτους
- Οδηγός επιβίωσης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων
- Άγρια επεισόδια με χιλιάδες Ευρωπαίους αγρότες έξω από τη Σύνοδο Κορυφής – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ
- Σοκαριστική βαρβαρότητα στη Σρι Λάνκα: Τρεις άνδρες έκαψαν ζωντανό έναν ελέφαντα
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός από τις υποσχέσεις στους αγρότες πέρασε στις κατασχέσεις
- Τουσκ: Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν κατ’ αρχήν να εξετάσουν την επιλογή της χρησιμοποίησης των ρωσικών κεφαλαίων
- Νέες απάτες AI στα Android με αφορμή τις αγορές των Χριστουγέννων – Αναμένεται πρωτοφανής αριθμός
- Υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πρώτη Φ/Γ Belharra – Δηλώσεις Δένδια από Γαλλία
- Ιταλία: Έφοδος σε παράνομο εργοστάσιο καπνού – Κατάσχεση ρεκόρ 27 τόνων τσιγάρων









