Το Ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, για την ΔΕΗ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΔΕΗ, όπως το παρουσίασε εχθές στην Βουλή ο Κ.Μητσοτάκης

Δήλωσε:

Θέλω να σταθώ σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο αφορά τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Κοιτάξτε κ. Τσίπρα, όταν παραλάβατε τη Δ.Ε.Η., είχε κεφαλαιοποίηση 1,7 δις. Την παραδώσατε με κεφαλαιοποίηση η οποία ξεπερνούσε κατά λίγο τα 300 εκατομμύρια. Επειδή θα σπεύσουν διάφοροι να πουν, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Βαρουφάκης, ότι η κεφαλαιοποίηση μιας εταιρείας δεν είναι κατά ανάγκη ένδειξη της οικονομικής της βιωσιμότητας, δεν ξέρω πολλές εταιρείες να χάνουν το 80% της κεφαλαιοποίησής τους αν πηγαίνουν λαμπρά.

Φαντάζομαι κ. Τσακαλώτε ότι θα γνωρίζατε την έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή ο οποίος γράφει στην έκθεσή του ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως, θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αυτή είναι η Δ.Ε.Η. την οποία μας παραδώσατε κ. Τσίπρα, κ.Τσακαλώτε.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί έχετε τεράστια ευθύνη για την καταστροφή της αξίας της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης. Να είστε πιο φειδωλοί, λοιπόν, στις ερωτήσεις σας και λίγο πιο αυτοκριτικοί για τα χάλια της Δ.Ε.Η., την οποία μας παραδώσατε σε αυτήν την τραγική θέση. Δεσμεύομαι, λοιπόν, και από αυτό το βήμα, όπως το έκανε και ο αρμόδιος Υπουργός, ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σώσουμε την επιχείρηση και για να προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας. Και αυτό θα γίνει χωρίς να αυξήσουμε τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές. Α

ν χρειαστεί να πουληθούν και κάποια περιουσιακά στοιχεία, για να μπορέσει να σωθεί η εταιρεία, θα το κάνουμε, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει και θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι και θα καταρρεύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας και θα φταίτε εσείς. Προσέξτε, λοιπόν, καλά όταν μιλάτε για τη Δ.Ε.Η., διότι πίσω από αυτήν την απίστευτη καταστροφή την οποία προκαλέσατε, κρύβονται πολλές ευθύνες. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •