«Το Bitcoin θα έχει κακό τέλος»

Από το bitcoin στα ripple, ένα είναι βέβαιο! Τα κρυπτονομίσματα έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα και έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Αλλά απ’ ο,τι φαίνεται υπάρχει μία σημαντική πλειονότητα ανθρώπων που δεν υποστηρίζει τα εικονικά αυτά νομίσματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Warren Buffett, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και σύμφωνα με στοιχεία ένας από τους πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα δε θα έχουν αίσιο τέλος.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, γενικά, μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ένα κακό τέλος», συμπληρώνοντας:

«Δε γνωρίζω πότε θα συμβεί, πως ή οτιδήποτε άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Buffett, εκφράζει δημόσια τις ανησυχίες τους για τα κρυπτονομίσματα.

Τον Οκτώβριο, ο δισεκατομμυριούχος χαρακτήρισε τα εικονικά αυτά νομίσματα ως μια «πραγματική φούσκα», προσθέτοντας: «Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το bitcoin επειδή δεν είναι στοιχείο που παράγει αξία».

Και το 2014, περιέγραψε το bitcoin ως «αυταπάτη», ισχυριζόμενος: «Είναι μια μέθοδος μετάδοσης χρημάτων, αλλά η ιδέα ότι έχει κάποια τεράστια αξία, είναι για μένα αστεία».

Η προειδοποίηση του Buffett έρχεται τη στιγμή που η τιμή του Bitcoin σημειώνει πτώση, ενώ η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σχέδια για απαγόρευση συναλλαγών μέσω κρυπτονομισμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που δεν υπάρχει επισήμως σε καμία φυσική μορφή, δεν παράγεται από καμία συγκεκριμένη χώρα και δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα ή κυβέρνηση.

Η παραγωγή του, η αποθήκευσή του, η διακίνησή του, και όλες οι συναλλαγές με αυτό γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή. Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία cryptocurrency, καθώς χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

(protothema)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί