Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, για τη δωρεά του Ιδρύματος, Στ. Νιάρχου

Αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα και τις δράσεις του δήμου Αθηναίων,

που χρηματοδοτήθηκαν από τη δωρεά των 10 εκατομμυρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του. Όπως ανάφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, διατέθηκαν για προγράμματα που αφορούν το παιδί, τις κοινωνικές υπηρεσίες, το προσφυγικό, έργα κά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, πάνω από 100.000 ήταν οι άμεσα ωφελούμενοι και έμμεσα 1 εκατομμύριο κάτοικοι και επισκέπτες. Μεταξύ των έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν, είναι η πιλοτική αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου, η μελέτη εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού της πόλης, η ανακατασκευή 24 σχολείων, η καταγραφή των χιλιάδων δικαιούχων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου αλλά και των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, υπογράμμισε ότι είναι καλοδεχούμενες οι δωρεές, αρκεί η διαχείριση να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας .Ο επικεφαλής της παράταξης « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, ζήτησε να κατατεθούν αναλυτικά οι σχετικές χρηματοδοτήσεις των εταιριών που συνεργάστηκαν με το δήμο, για την υλοποίηση της δωρεάς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί