Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων

Συνεχίζεται και σήμερα στον Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, που αφορούν το έκτακτο επίδομα των 5000 ευρώ για τις κατοικίες, 6000 για τρίτεκνους και πολύτεκνους και 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Επίσης, γίνονται αιτήσεις για το επίδομα των 586,94 ευρώ που χορηγεί ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και αφορούν την κύρια πληγείσα κατοικία των αιτούντων.

Τη χθεσινή μέρα υπέβαλαν αίτηση περισσότερα από 200 άτομα, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα ομαλά με τον κόσμο να εξυπηρετείται γρήγορα, καθώς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η αστυνομική ταυτότητα και η βεβαίωση με την αυτοψία του μηχανικού που αποδεικνύει τον βαθμό της ζημιάς στην κατοικία, ενώ υπάρχουν και αρμόδιοι του δήμου που καθοδηγούν τους πληγέντες.

Έξω από το Πνευματικό Κέντρο, υπάρχει μονάδα των Γιατρών του Κόσμου που παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας παρακολουθώντας τραυματίες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Οι Γιατροί του Κόσμου θα είναι στο σημείο όσο χρειαστεί, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους Νικήτας Κανάκης, μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 100 περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κανάκης, υπάρχουν διαθέσιμες δυο βάρδιες πλήρως επανδρωμένες με γιατρούς, εθελοντές και κοινωνικούς λειτουργούς συνολικά πάνω από 20 άτομα, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και η δεύτερη βάρδια έως τις 8 το βράδυ. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων είναι στις 30 Οκτωβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί