Συνάντηση Παυλόπουλου-Μοσκοβισί: Τι είπαν για το τέλος των Μνημονίων!!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν,

τα λάθη που μας οδήγησαν στην «αγκαλιά» των Μνημονίων και σημείωσε ότι η Ελλάδα πλέον θα ακολουθήσει τον δρόμο της Κύπρου και της Πορτογαλίας.

Τι είπε ο Προκόπης Παυλόπουλους στον κ.Μοσκοβισί

Σ’ αυτό το Πρόγραμμα, το οποίο θα έχουμε, η παράκληση είναι και νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε εμείς, οι Έλληνες, εν ονόματι της Αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ΕΕ, να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πολλές από τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, έγιναν από λάθη που δεν οφείλονται στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό, κύριε Επίτροπε, ότι ιδίως το πρώτο Μνημόνιο είχε πολλά και σημαντικά λάθη από την αρχική του κατασκευή. Αυτά τα λάθη που τα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός δεν είναι δικά του λάθη. Ξέρουμε τα λάθη που κάναμε εμείς, ορισμένα απ’ αυτά δεν είναι λάθη των Ελλήνων.

Παράκληση θερμή και νομίζω, όπως είπα πριν, ότι είναι θέμα Αλληλεγγύης και Δικαιοσύνης, στο Πρόγραμμα που θα έχουμε σ’ αυτή την νέα εποχή που, το τονίζω, δεν έχει να κάνει τίποτα με τα Μνημονιακά Προγράμματα που ξέραμε μέχρι τώρα, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν μπορεί ο Ελληνικός Λαός να πληρώσει όλο το κόστος γι’ αυτά τα λάθη που δεν είναι δικά του.

Ο κ.Μοσκοβισί από την πλευρά του, δήλωσε ότι τα Μνημόνια τελείωσαν για την Ελλάδα και ότι ο δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι πιο εύκολος.

Τι είπε στον ΠΤΔ ο κ.Μοσκοβισί

Η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μνημόνια τέλος. Αυτή είναι η βασική και ειδοποιός διαφορά.

Οι μεταρρυθμίσεις, όμως-όποιες και να υπάρξουν στο μέλλον-θα έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες. Θα γίνονται από τους Έλληνες και για τους Έλληνες.

Εμείς δεν θα έχουμε κανένα ως προς αυτό. Πρόκειται για μια νέα σελίδα που ανοίγει αυτή την στιγμή, προκειμένου η Ελλάδα να ξαναβρεί την ανάπτυξη και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό της με αλληλεγγύη.

Ο κ.Μοσκοβισί, τέλος είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί