Στις αρχές του 2019, η προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών, για την ηλεκτρική διασύνδεση, Κρήτης – Αττικής

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την οριστικοποίηση του σχήματος χρηματοδότησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής.

Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ: στη γραμμή αφετηρίας για την προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στις αρχές του 2019 βρίσκεται ο project promoter του έργου «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection», καθώς έχουν ωριμάσει οι συζητήσεις με τους βασικούς κατασκευαστές (υποθαλάσσια καλώδια, σταθμοί μετατροπής), οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την οριστικοποίηση του σχήματος χρηματοδότησης του project, που έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο των επαφών αυτών αναδείχθηκε η προοπτική να απαιτηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» που ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 200 εκατ. ευρώ. Το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται σοβαρά από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, του έως τώρα μοναδικού μετόχου της εταιρείας, καθώς οδηγεί σε βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ του έργου, κάτι που είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Η στελέχωση της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» με προσωπικό υψηλής κατάρτισης από την Ελλάδα και το εξωτερικό προχωρά εξάλλου με ταχείς ρυθμούς, σε συνέχεια της οριστικοποίησης της οργανωτικής δομής της εταιρείας. Το οργανόγραμμα της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» προβλέπει θέση γενικού διευθυντή, τεχνική διεύθυνση, οικονομικό τμήμα, νομικό τμήμα και τμήμα προμηθειών. Την τεχνική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μίχος που μετακινείται από την υφιστάμενη θέση του διευθυντή Στρατηγικής και Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστήματος του ΑΔΜΗΕ.

Ανακοινώνεται τέλος ότι ορίζεται μέλος του Δ.Σ. της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» ο Ιάσων Ρουσόπουλος, σε αντικατάσταση της Ελένης Ζαρίκου.

Κατόπιν τούτου, η σύνθεση του ΔΣ της εταιρίας διαμορφώνεται ως εξής:

– Πρόεδρος: Μανούσος Μανουσάκης

– Αντιπρόεδρος: Xinghua Shi

– Μέλη: Ιωάννης Μάργαρης, Ιάσων Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βρεττός.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί