Σταθεροποιητικές τάσεις, παρατηρούνται και σήμερα στη δευτερογενή αγορά, ομολόγων

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται και σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να κυμαίνεται στο 4,30%.

Όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων – πλην της Γερμανικής – επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιφυλακτικότητα που έδειξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ έκανε λόγο για «αδύναμα στοιχεία», τα οποία δημιουργούν αβεβαιότητες για την ανάπτυξη.

Στην ΗΔΑΤ, συναλλαγές ύψους 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 6 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,27% από 4,30% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,34% να διαμορφωθεί στο 3,93% απο 3,92%.

Στην αγορά συναλλάγματος πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το 1,14. Συγκεκριμένα, νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1365 δολ. από το επίπεδο των 1,1375 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η σημερινή υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται στον απόηχο που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι και των θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% στο τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -148%%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,198%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,259%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,318% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1345 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί