Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σήμερα στην αγορά ομολόγων

Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα και σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σήμερα στην αγορά ομολόγων.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε οριακά στο 3,82% από 3,81% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,38%, να διαμορφωθεί στο 3,44% από 3,43% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος έντονες διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Η αισιοδοξία που εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την πορεία του πληθωρισμού είχε ως αποτέλεσμα το ευρώ να ανατιμηθεί έως τα 1,1744. Ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1676 δολ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,216%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,324% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1716 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί