Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα, στην αγορά ομολόγων

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται ελαφρώς υψηλότερα (4,04%) σε σύγκριση με την Παρασκευή (4,02%), ακολουθώντας τη τάση που επικρατεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει το 5ετές ομόλογο καθώς η απόδοση του έχει υποχωρήσει κάτω από το 3,1% και κυμαίνεται στο 3,09%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 14 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 7 εκατ. αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,02% από 4,08% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,45% να διαμορφωθεί στο 3,57% από 3,58% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1690 δολ. από το 1,1625 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αγορά συνεχίζει να κινείται έχοντας στραμμένο το ενδιαφέρον της στην κλιμάκωση του Αμερικανο – Κινεζικού εμπορικού πολέμου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,166%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,204%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,315% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1671 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί