Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να να κυμαίνεται στα χθεσινά επίπεδα (3,90%).

Στα χθεσινά επίπεδα διατηρείται (3,29%) και η απόδοση του νέου 5ετούς ομολόγου, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι επενδυτές που συμμετείχαν στην πρόσφατη δημοπρασία, έχουν διακρατήσει τους τίτλους στο χαρτοφυλάκιό τους.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές, ύψους 48 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 31 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 3,88%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με απόδοση 0,18%, να υποχωρήσει οριακά στο 3,70% από 3,71% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα, το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,1425 δολ. από το επίπεδο των 1,1437 δολ. που άνοιξε η αγορά. Στη διάρκεια της ημέρας, το ευρώ άγγιξε τα 1,1441 δολ.

Αρνητικά επηρέασε το ευρώ η μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιδείνωση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη. Επίσης, πιέσεις δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα, εξαιτίας του επιτοκιακού πλεονεκτήματος του δολαρίου έναντι του ευρώ, το οποίο μάλιστα διευρύνεται υπέρ του αμερικανικού νομίσματος.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος Τραμπ, στο πλαίσιο του ετήσιου διαγγέλματος προς τον αμερικανικό λαό. Κεντρικό σημείο στο οποίο οι αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους, είναι η χρηματοδότηση του τείχους με το Μεξικό. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη στάση πληρωμών στην οποία αναγκάστηκε να προσωρήσει προσφάτως το Αμερικανικό Δημόσιο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,109% Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,194%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,235%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,307% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,367%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1423 δολάρια.

photo:pexels

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...