οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2017 σημειώνοντας διψήφιο ποσοστό αύξησης έναντι του 2016 και ξεπερνώντας κατά τι τον στόχο που είχε θέσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την περυσινή χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το σύνολο του 2017, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν στα 14,595 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5% σ σύγκριση με τα 13,2 δις. ευρώ του 2016. Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ είχε προβλέψει πέρυσι τον Μάρτιο, πρίν την έναρξη της θερινής σεζόν, έσοδα ύψους 14,5 δισ. ευρώ.
Οι επιδόσεις του 2017 είναι άκρως ικανοποιητικές για τον κλάδο και μάλιστα είναι υψηλότερες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, ακόμη και από αυτά του 2015, όταν οι εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί στα 14,12 δισ. ευρώ. Ανοδικά, για το διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2017, κινήθηκαν και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών στη χώρα μας, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 9,7%.
Μόνο για το μήνα Δεκέμβριο, οι αφίξεις σημείωσαν οριακή μείωση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ οι εισπράξεις σημείωσαν μικρή αύξηση κατά 0,8%, φθάνοντας τα 182 εκατ. ευρώ.
Από Newmoney
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









