Στα 1,1625 δολάρια η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Περιορισμένες πιέσεις στα ομόλογα προκάλεσε,

το χθεσινό οριστικό τέλος που έβαλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Επιτροπής (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της ΕΚΤ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η περίοδος της κατ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων (waiver)- η οποία είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, για τη συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα QE-, λήγει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στη συνέχεια τα ελληνικά ομόλογα μέχρι να αποκτήσουν από τους οίκους αξιολόγησης τη «σφραγίδα» του αποδεκτού προς επένδυση, δεν μπορούν να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 3,81% από 3,82% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,40%, να διαμορφωθεί στο 3,42% από 3,44% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα το δολάριο μετά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας.

Η πορεία της αμερικανικής οικονομίας δικαιολογεί ένα πιο ισχυρό δολάριο. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 4,1%. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη από το 2014.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,179%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,216%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,269%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,320% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1625 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu