Στα 1,1617 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Κύμα ρευστοποιήσεων παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν περαιτέρω οι τιμές και η απόδοση του 10ετούς τίτλου να ξεπεράσει το όριο του 4%.

Η ελληνική αγορά δέχθηκε τον αντίκτυπο του αρνητικού κλίματος που επικρατεί διεθνώς εξαιτίας της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Είναι χαρακτηριστικό το μικρό ενδιαφέρον των επενδυτών που κατάφερε να προσελκύσει η δημοπρασία 20ετων ομολόγων στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η χαμηλότερη ζήτηση από το 2007.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σήμερα στα 28 εκατ. ευρώ μόνον, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,05% (νωρίς το απόγευμα μετά το κλείσιμο της αγοράς κυμαίνονταν στο 4,09%) από 3,97% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,46% να διαμορφωθεί στο 3,59% από 3,49%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1621% απο το επίπεδο των 1,1660 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το δολάριο συνεχίζει για τρίτη ημέρα να κινείται ανοδικά καθώς ευνοείται από το ασταθές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του αμερκικανο-κινεζικού εμπορικού πολέμου. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η μεγάλη υποχώρηση της στερλίνας μετά από την ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, ο οποίος υπογράμμισε του κινδύνους από το Brexit.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,215%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,2679, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,319% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,370%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1617 δολάρια.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •