• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σπάει όλα τα κοντέρ η οικονομία: Μειώσεις φόρων και επενδύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπάει όλα τα κοντέρ η οικονομία: Μειώσεις φόρων και επενδύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ράλι ανόδου για την ελληνική οικονομία. Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα στο 1,995% για το 10ετές, που υποχωρεί κατά 0,80%.

Παράλληλα, ο οίκος Moodys δίνει το πράσινο φως στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ξεκλείδωμα των επενδύσεων.

«Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στην περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις προς την Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και θα αυξήσουν τις επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα συντηρεί τη δημοσιονομική της θέση».

«Ενώ εκτιμούμε ότι το βάρος του χρέους θα μειωθεί για τη Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα παραμείνει εξαιρετικά υψηλό και ενδεχομένως να χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 885,99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,33% μετά από την είδηση ότι η απόδοση των ελληνικών ομολόγων υποχώρησε και επιπλέον στην καλή εικόνα του χρηματιστηρίου βοήθησε η είδηση ότι ξεκλειδώνει η επένδυση στο Ελληνικό αλλά και η δήλωση του Ντράγκι, ο οποίος στην ουσία άνοιξε τον δρόμο για νέα μείωση των επιτοκίων και για ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Μπορούμε να μιλάμε για μια ξεκάθαρη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Περιμένουμε να δούμε αν η συνέχεια θα είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Photo:pexels