ΣΟΚ για την κυβέρνηση: Ο Ρέγκλινγκ είπε, την αλήθεια

Ο επικεφαλής του ΕSM Κλάους Ρέγκλινγκ, έκανε κάποιες δηλώσεις στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, οι οποίες μόνο ΣΟΚ μπορούν να προκαλέσουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Τι δήλωσε ο Ρέγκλινγκ

Είμαστε πολύ υπομονετικοί πιστωτές αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουν αποφασιστεί, στην περίπτωση που τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως έχει συμφωνηθεί.

Σχόλιο: Αυτό ήταν το τέλος όλων των μεταμνημονιακών υποσχέσεων; Ο Ρέγκλινγκ είπε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν προγράμματα προσαρμογής. Προγράμματα προσαρμογής και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, δεν πάνε μαζί.

Συνεχίζουμε με τις δηλώσεις του Ρέγκλινγκ

Είμαι αισιόδοξος μετά τις πιο πρόσφατες συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα.

Το επίπεδο του χρέους μπορεί να φαίνεται τρομακτικά υψηλό, ωστόσο η Ελλάδα μπορεί να ζήσει με αυτό, καθώς οι ωριμάνσεις των δανείων είναι πολύ μακροπρόθεσμες και τα επιτόκια των δανείων είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι στις περισσότερες άλλες χώρες.

Σχόλιο: Εδώ προσπάθησε να πει και κάτι…θετικό αλλά αν αναλογιστεί κανείς, ότι πιο πάνω είπε ότι οι δανειστές θα πάρουν πίσω τα μέτρα για το χρέος, αν δεν συνεχιστούν τα προγράμματα προσαρμογής, στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα θετικό.

Συμπέρασμα

Είτε έχουμε μνημόνια, είτε…όχι, κάνουμε αυτά που απαιτούν οι δανειστές. Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς είναι πικρή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί