Σημάδια σταθεροποίησης, εμφανίζει σήμερα, η αγορά ομολόγων

Σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει σήμερα η αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς τίτλου κυμαίνεται περίπου στα χθεσινά επίπεδα (4,57%).

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,57% από 4,53% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,36% να διαμορφωθεί στο 4,21% από 4,18% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1395 δολ. από το επίπεδο των 1,1328 δολ., που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η αισιοδοξία που εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας συνέβαλε στην άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα συνεχίσει ν΄ αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια, παρά τους κινδύνους που προκαλεί το κύμα “προστατευτισμού” που έχει επικρατήσει. Ο ίδιος απέδωσε την μικρή επιβράδυνση που εμφάνισε ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της ευρωζώνης (0,2% το τρίτο τρίμηνο) σε καθαρώς περιστασιακούς παράγοντες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,150%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,197%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,256%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1346 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί