Σε ενίσχυση της συνεργασίας τους προχωρούν ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικης Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας του συνολικού Συστήματος Ενέργειας.
Η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος CoordiNET, συνολικού προϋπολογισμού 19,2 εκ. ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν 33 εταίροι από 10 Ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Σκοπός των Διαχειριστών είναι η χρήση των διεσπαρμένων μονάδων παραγωγής (κυρίως Φωτοβολταϊκών) που είναι εγκατεστημένες στο Δίκτυο Διανομής, η οποία, μαζί με τη σταδιακή εγκατάσταση νέων τεχνολογιών, όπως οι ηλεκτρονικοί μετρητές και τα ηλεκτρικά οχήματα, αναβαθμίζουν το ρόλο των Δικτύων Διανομής στη συνολική λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων.
Με τη συνεργασία ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ θα επιλύονται προβλήματα συμφόρησης της ροής ισχύος και προβλήματα τάσης, θα αυξηθεί η διείσδυση των ΑΠΕ και ο καταναλωτής θα απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες. Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του έργου, θα δοκιμαστούν σε τρεις χώρες, (Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία). Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι πιλοτικές λύσεις θα εφαρμοστούν στην Κεφαλονιά και στην Αττική.
Την εναρκτήρια συνάντηση του έργου, που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη στις 25 Ιανουαρίου, προλόγισε εκ μέρους των Ευρωπαίων Διαχειριστών Διανομής (E.DSO) ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ καθ. Νίκος Χατζηαργυρίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των διαχειριστών μεταφοράς και διανομής, αλλά και των παικτών της αγοράς για την επίλυση των πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο