• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο

Σε έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο

Με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό, περίπτερο και με πολλά τοπικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL,

που πραγματοποιείται από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η SIAL αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Η έκθεση έχει και φέτος έντονο τα γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα προϊόντα της, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019. Το Νότιο Αιγαίο εκπροσωπούν στη φετινή SIAL πολλοί εκθέτες παραγωγοί που βρίσκονται στην γαλλική πρωτεύουσα, με τα τοπικά τους προϊόντα.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην SIAL το 2016, πιστή στην επιλογή της εξωστρέφειας, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Την τελευταία τριετία, οπότε και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τους έγινε στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, πάντα σε στενή συνάρτηση με τον τουρισμό, η Περιφέρεια έχει διακριτή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης που βρίσκεται στο Παρίσι, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στο Παρίσι μαζί με παραγωγούς από τη Ρόδο, την Κω, την Αστυπάλαια, τη Σύρο και την Κέα που εκθέτουν προϊόντα μέλισσας, τυροκομικά προϊόντα, μπισκότα από βελανίδι, αρτοποιήματα κ.λπ. Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός πως σε αυτή τη διεθνή έκθεση παρουσιάζονται πιστοποιημένα προϊόντα με την ένδειξη ΠΟΠ, όπως το μελεκούνι και το κρασοτύρι της Κω, επιβραβεύοντας τις μέχρι τώρα πετυχημένες προσπάθειες της Περιφέρειας, να προωθήσει, να προβάλει και να πιστοποιήσει τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας. Δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – 2019, αλλά και του στόχου μας να πιστοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα εξαιρετικά και μοναδικά προϊόντα των νησιών μας, ανοίγοντάς τους δρόμους για να κατακτήσουν τις αγορές του εξωτερικού».

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.