Ρέθυμνο: Ένα εκ. ευρώ για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου

Σύμβαση ύψους 1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Ε.Ο.Δ. Ηρακλείου-Αγ. Γαλήνης υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο έχει ενταχθεί στο 3ο υποέργο του έργου: «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης», συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη πρόκειται «για ένα σημαντικό έργο από το Ηράκλειο μέχρι την Αγία Γαλήνη που αφορά την οδική ασφάλεια, και μεταξύ άλλων αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά τον δρόμο εκτός του οδικού δικτύου των χωριών, γιατί εκεί θα υπάρξει άλλη εργολαβία για την οποία εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο, μέχρι το καλοκαίρι».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, εντός Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού σε 450 επικίνδυνα σημεία, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε, το αντικείμενο είναι η συντήρηση του οδοστρώματος της Ε.Ο. 97 Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης με τοπικές επεμβάσεις σε σημεία του οδοστρώματος, όπου παρουσιάζονται φθορές του ασφαλτικού τάπητα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό, απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος και τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα σε διάφορες θέσεις συνολικής επιφάνειας 20.000 τ.μ. καθώς και οριζόντια σήμανση διαγράμμιση, σε όλο το μήκος της οδού Ηρακλείου-Αγ. Γαλήνης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί