Ράλι ανόδου για την κυπριακή οικονομία – Η Ελλάδα τι κάνει;

Το κυπριακό "success story" λαμβάνει σάρκα και οστά. 

Το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% τόσο στη ζώνη του ευρώ (ΕΑ19) όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 (ΕΕ28) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με μια σύντομη εκτίμηση που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat).

Το τρίτο τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% και στις δύο ζώνες. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,7% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,6% στην ΕΕ28, για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, μετά από αύξηση + 2,8% και στις δύο ζώνες το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για την Κύπρο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% σε τριμηνιαία βάση κατά το 4ο τρίμηνο του 2017 και κατά 3,9% σε ετήσια βάση. Η αύξηση τριμηνιαία 1,1% είναι η τρίτη υψηλότερη στην ΕΕ και η ετήσια 3,9% είναι η πέμπτη υψηλότερη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Eurostat, kατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά + 0,8% το τρίτο τρίμηνο του 2017). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,5% (μετά από + 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο). Για ολόκληρο το έτος 2017, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,5% και στις δύο ζώνες.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης αναφέρει ότι η Κύπρος βρίσκεται στο σωστό δρόμο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

(philenews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί