σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild». Να τι αναφέρει επακριβώς το σχετικό άρθρο:
«Τα δισεκατομμύρια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης σημαίνουν όχι μόνο τεράστιους κινδύνους για τη Γερμανία, αλλά και κέρδη από τόκους.
Πώς γίνεται αυτό; Για να πάρουν νέα χρήματα, οι χώρες μπορούν να εκδώσουν τα λεγόμενα κρατικά ομόλογα (παρόμοια με τις μετοχές των εταιρειών). Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν τα ήθελε κανείς από το 2010 και μετά.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να βοηθήσει την Ελλάδα, συνέχισε να αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα. Για αυτά τα μερίδια υπάρχει μια συμφωνημένη απόδοση, η οποία μοιράζεται μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Έτσι η Bundesbank έφτασε να κερδίσει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων, η οποία είναι στη διάθεση της “Bild”. Αλλά: Αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν τώρα μόνον εν μέρει (!) να χρησιμοποιηθούν για μια νέα μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Όπως ακριβώς και τα 27 δισ. ευρώ, τα οποία θα παραμείνουν από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ