Πτωτικά κινούνται σήμερα, τα ελληνικά ομόλογα

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς να αγγίζει το 4,2% από 4,06% που κυμαίνονταν την Παρασκευή

Στην ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο το ένα εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,16%, με αποτέλεσμα η απόδοση έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,49% να διαμορφωθεί στο 3,67%.

Στην ευρωζώνη δημιουργούνται συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας, αυτήν τη φορά με επίκεντρο την Ιταλία. Η δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας επηρεάζει αρνητικά τα ευρωπαϊκά ομόλογα, προκαλώντας ταυτοχρόνως πιέσεις στην ισοτιμία του ευρώ.

Παράλληλα, αρνητικά επηρέασε το ευρώ σήμερα η μεγάλη υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης HIS Markit’s Purchasing Manager’s Index στη βιομηχανία της ευρωζώνης, εξέλιξη η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κάμψη των εξαγωγών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,167%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,206%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,265%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,320% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1606 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί