Πτωτικά κινούνται σήμερα, οι τιμές των ομολόγων

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων.

Μετά από μία εβδομάδα περίπου συνεχούς ανάκαμψης, το κλίμα στη δευτερογενή φαίνεται ότι αντιστρέφεται, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να πλησιάζει το 4,1%. Το ενδιαφέρον εστιάζεται την Παρασκευή, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s θα προχωρήσει στην επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος, ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,09% από 4,02% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,45% να διαμορφωθεί στο 3,62% από 3,57% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόιμσμα διαπραγματευόταν στα 1,1697 δολ. από το επίπεδο των 1,1683 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση της Κίνας για την πρόθεσή της να επιβάλει σε αντίποινα δασμούς, ύψους 60 δισ. δολαρίων, σε εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ επηρέασε σήμερα αρνητικά το δολάριο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,167%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,203%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,316% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1697 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί